Persondatapolitik

DANÆG passer godt på dine data. Vi deler dem aldrig med andre, med mindre, du har givet os lov, eller der er et andet retligt grundlag for behandlingen af dine personoplysninger. Det kan eksempelvis være DANÆGs opfyldelse af en retlig forpligtelse, eller en opfyldelse af en aftale med dig. Vi respekterer dine personlige oplysninger. Vi har aldrig solgt og vil aldrig sælge dem til tredjeparter. Vores politik er, at vi udelukkende bruger dine data til at give dig den bedste og mest relevante købsoplevelse, så vi kan gøre din nethandel nemmere, Vi gør derudover alt for at sikre, at brugen af dine data bliver mere gennemskuelig for dig.

 

I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan DANÆG eller ”vi” indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmeside og anvender de forskellige services og funktioner, som vi tilbyder.

 

  1. Indsamling af personoplysninger
  2. Brug af personoplysninger, formål og behandlingsgrundlag
  3. Samtykke
  4. Opbevaring af persondata
  5. Sikkerhed
  6. Dine rettigheder
  7. Links til andre hjemmesider
  8. Ændringer af privatlivspolitikken
  9. Kontakt

 

1. Indsamling af personoplysninger

Vi informerer dig altid, før vi indsamler dine personoplysninger. Dine personoplysninger giver os mulighed for at give dig en god og relevant service. Når du er kunde hos DANÆG, accepterer du de behandlinger af din personoplysninger, der er nævnt i denne persondatapolitik.

 

Dette omfatter:

Oplysninger til brug for levering af varer fra DANÆG

Når du opretter en profil eller foretager et køb, opgiver du selv oplysninger såsom navn, adresse, telefonnummer, e-mail, og om du handler på vegne af dig selv eller et firma eller offentlig institution. Disse oplysninger bruger vi til at kunne levere varer til dig og for at kunne informere dig andre forhold der er relevante for dig som kunde, som f. eks. ændringer eller forsinkelser i din levering. Disse oplysninger bruges også i tilfælde af tilbagekaldelser eller andre lovpligtige forhold i forhold til de varer, du har købt. Det vil fremgå af de relevante formularer på hjemmesiden, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk, vil det pågældende felt være markeret med en stjerne (*). Hvis du vælger ikke at afgive de pågældende personoplysninger, kan du muligvis ikke få leveret varer fra DANÆG eller benytte de pågældende ydelser og services.

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv, opfordrer vi dig til først at indhente samtykke fra disse personer til afgivelse af oplysningerne. 

 

Oplysninger køb og levering af varer og tjenester

Vi bruger dine personlige oplysninger om køb og levering af varer og tjenester til, at vi kan identificere dine favoritvarer og hermed sikre, at du får de mest relevante vareanbefalinger og budskaber fra DANÆG. Informationerne bruges også i forbindelse med informationer som tilbagekaldelser m.m. 

Andre oplysninger du selv har opgivet på hjemmesiden

Andre oplysninger du selv har opgivet på hjemmesiden for at sikre relevant kommunikation fra os. Det kan være f.eks. køn, fødselsdato, husstandens sammensætning, særlige hensyn (fx allergener), varepræferencer (f.eks. økologi). Disse informationer bruger vi udelukkende til at sikre, at du får relevante vareanbefalinger og budskaber.

Oplysninger om din adfærd på hjemmesiden

Vi indsamler informationer om din adfærd, når du besøger DANÆGs hjemmeside. Dette omfatter oplysninger omkring din adfærd på hjemmesiden, såsom hvilke sider du har besøgt, i hvilken rækkefølge og hvor du har klikket. Disse bruger vi til at sikre, at du får den bedste og mest relevante oplevelse på hjemmesiden og for at optimere vores hjemmeside. Dette omfatter også oplysninger, der sendes fra din enhed (telefon, tablet, eller computer).. Dette kan være oplysninger om din enheds-id, enhedstype, browsertype, længden af besøget, geografisk placering, henvisnings-URL, elektronisk adresse (fx IP- og MAC-adresse), terminaludstyr- og forbindelsesoplysninger, præferencer og oplysninger vedrørende din brug af vores hjemmeside og vores tjenester. Disse personoplysninger indsamles via cookies, tracking-url'er, beacons m.v.

 

2. Brug af personoplysninger, formål og behandlingsgrundlag

Vi indsamler og bruger personoplysninger i forbindelse med de funktioner og formål, der er beskrevet nedenfor. Vi kan også behandle dine personoplysninger til andre formål, hvis vi er berettigede eller forpligtede til det efter lovgivningen (fx i relation til statens sikkerhed).

 

Vi anvender dine personlige oplysninger til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse med DANÆG. Når du er kunde hos os, accepterer du at vi behandler dine personoplysninger med de formål der er beskrevet i dette afsnit.

  • Dine stamoplysninger (navn, adresse, telefonnummer og email) bruges i forbindelse med bestilling og levering af dine varer. Kun dit navn og adresse deles med det firma, der foretager leveringen. Chaufføren har kun adgang til dit navn og adresse under selve leveringen. Skal vi kontakte dig i forbindelse med ordren, sker dette kun fra vores kundeservice. Dit telefonnummer og din email adresse deles ikke med andre uden dit samtykke.
  • Oplysninger om dine køb og levering af varer og tjenester, dit telefonnummer og din email bruges i forbindelse med tilbagekaldelser og andre lovpligtige informationer, f.eks. i relation til fødevaresikkerheden. I den forbindelse vil du blive kontaktet af DANÆGs kundeservice, og oplysningerne deles ikke med andre.
  • I forbindelse med dit køb opgiver du dine kortoplysninger. Vi opbevarer ikke de fulde kortoplysninger. Hvis du vælger at gemme et kort til fremtidige betalinger, gemmer vi kun de sidste 4 cifre af dette kort. Kortet opbevares og behandles hos betalingsbehandleren, ClearHaus, CVR: 33749996)
  • Dine stamdata, ordrehistorik gemmes i vores database med et unikt KundeID. Dette bliver lagret i Danmark, og kun særligt betroede medarbejdere i DANÆG har adgang til databasen.
  • Din adfærd på DANÆGs hjemmeside bruges til at lave adfærdsanalyse igennem statistik via Google Analytics. Er du logget ind, bruger vi Google Analytics til at gemme disse hændelser med dit kunde-ID. Dit kunde-ID kan ikke henføres til dine persondata af Google. Disse data og statistikker er gemt i Googles datamiljø og er lagret indenfor EU. Google Tag Manager bruges til at opsamle og behandle disse adfærdsdata, og ingen data lagres i Google Tag Manager
  • Din adfærd på hjemmesiden, hvor du har klikket og hvor langt ned på siden du er kommet bliver sporet ved hjælp af Hotjar. Ingen personhenførbare data bliver behandlet, gemt eller videresendt som en del af denne sporing.
  • Din adfærd, varekøb, og adresse kan indgå i interne analyser med det formål at forstå vores kunders købsmønstre og for at planlægge vores forretning. Disse analyser forbliver interne og af særligt betroede medarbejdere i DANÆG og deles ikke med andre. Analyserne er altid af en gruppe af mennesker og ikke på personniveau.
  • I nogle tilfælde bruger vi dine data i en anonymiseret, aggregeret form. Dette kan for eksempel være til brug for markedsanalyser eller forebyggelse af svindel eller bedrag.
  • Har du givet samtykke til at vi må kontakte dig via mail, kan det være vi sender dig en invitation til at anmelde os på Trustpilot. Vi deler ikke personhenførbare data med Trustpilot.

 

Cookies

Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Brugen af cookies på hjemmesiden er dækket af vores cookie politik. Behandling af personoplysninger, som vi indsamler gennem cookies, er baseret på dit samtykke. Du kan læse mere om vilkårene for afgivelse af samtykke i afsnittet nedenfor

 

3. Samtykke

Når du bruger vores hjemmeside, indsamler og behandler vi i nogle tilfælde dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, jf. afsnit 2 ovenfor.

Vær opmærksom på, at du til enhver tid kan trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os (se kontaktoplysninger i afsnit 9 nedenfor).

Ønsker du ikke, at vi ikke bruger dine persondata til at give dig en bedre brugeroplevelse, når du handler ved DANÆG, så opfordrer vi dig til ikke at logge ind. Når du ikke er logget ind indsamler vi kun informationer i form af cookies (som beskrevet i cookiepolitikken) men kæder ikke dette sammen med dine personhenførbare informationer i din profil.

Hvis du trækker dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger tilbage, skal du være opmærksom på, at du ikke længere kan benytte hjemmesiden, som bruger, der er logget ind.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til lovgivningen.

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

 

4. Opbevaring af persondata

Så længe du er kunde hos os opbevarer vi dine persondata.

Vi gemmer dine persondata i 3 år efter, du sidst har handlet hos DANÆG. Dette gør vi for at sikre at du får en god og relevant kundeoplevelse, når du vender tilbage for at handle hos os igen.

Vi gemmer også dine fakturaer i op til 6 år i henhold til bogføringsloven.

Har du ikke handlet i 3 år, vil alle dine data blive anonymiseret, og dine personhenførbare data vil blive slettet. Din kundeprofil vil ligeledes blive lukket.

 

5. Sikkerhed

Vi har implementeret passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Dermed gør vi vores bedste for at sikre dine personoplysningers kvalitet og integritet.

 

6. Dine rettigheder

Når vi indsamler og bruger dine persondata, har du en række rettigheder.

Hvis du vil udøve disse rettigheder skal du kontakte kundeservice, enten ved at ringe på 73 26 16 00 eller ved at sende en mail til danaeg@danaeg.dk

 

Ret til indsigt

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen.

Under visse omstændigheder har du ret til at modtage de oplysninger, som vi har registreret om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt anmode os om at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Beder du om at modtage dine personoplysninger skal du kontakte kundeservice. Du vil derefter få adgang til dine personoplysninger inden for 30 dage i en maskinlæsbar form.

 

Ret til indsigelse

Du kan gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine persondata til særlige formål. Du kan f.eks. gøre indsigelse imod behandling af dine persondata til direkte markedsføringsformål, herunder profilering. 

Ønsker du ikke at dine personoplysninger bliver behandlet til at målrette din kundeoplevelse når du handler ved DANÆG, så opfordrer vi dig til, ikke at logge ind. Når du ikke er logget ind indsamler vi kun informationer i form af cookies (som beskrevet i cookiepolitikken) men kæder ikke dette sammen med dine personhenførbare informationer i din profil. Du kan heller ikke bruge favoritter, eller andre funktioner der bygger på tidligere adfærd og køb.

Hvis du gør indsigelse imod vores behandling af dine persondata til direkte markedsføringsformål, skal du være opmærksom på, at du ikke længere kan benytte hjemmesiden, som bruger, der er logget ind.

Hvis du gør indsigelse imod vores behandling af dine persondata til direkte markedsføringsformål, vil vi stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til lovgivningen.

Indsigelsen berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

 

Ret til berigtigelse

Hvis du mener, at de oplysninger, vi har registreret om dig, er ukorrekte eller ufuldstændige, kan du give os besked herom, så vi kan opdatere dine oplysninger.

 

Ret til at blive glemt

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, fx hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

Vi vil slette dine personhenførbare oplysninger så hurtigt som muligt, dog indenfor 30 dage Købsdata og adfærdsdata vil blive anonymiseret og vil ikke kunne henføres til dig. Nogle data såsom fakturaer vil vi beholde i henhold til bogføringsloven og andre lovmæssige hensyn.

Når du beder os om at slette dine personoplysninger vil vi indenfor 30 dage lukke din konto, da du ikke længere vil kunne benytte vores funktioner.

 

Ret til begrænsning

I kombination med dine andre rettigheder kan du anmode os om at begrænse anvendelsen af dine persondata, f.eks. i stedet for komplet sletning eller under vores vurdering af din indsigelse.

 

Henvendelser og klager

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned.
Hvis du er uenig i den måde, som vi behandler dine personoplysninger på, eller de formål, som vi behandler oplysningerne til, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også indgive en klage til: 

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Telefon 33 19 32 00
E-mail dt@datatilsynet.dk

 

7. Links til andre hjemmesider mv.

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer, sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens privatlivspolitik og andre relevante politikker.

 

8. Ændringer af privatlivspolitikken

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer, sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens privatlivspolitik og andre relevante politikker.

 

9. Kontakt

Hvis du ønsker, at vi opdaterer, berigtiger eller sletter de personoplysninger, som vi har registreret om dig, eller hvis du har nogen spørgsmål til denne privatlivspolitik, kan du kontakte os som angivet nedenfor:

DANÆG A/S
CVR: 15013583
E-mail kundeservice: danaeg@danaeg.dk
Telefon kundeservice: 73 26 16 00
Danægvej 1
6070 Christiansfeld

 

Version 1.1.1 September 2020